2013 : Praag (Tjechië)   130831

Zaterdag 31-08-2013
Tweede wedstrijd
Rene vroeg me 's ochtends of ik het erg vond als hij eerder naar huis ging. Zijn dochter gaat voor het eerst naar de middelbare school en dat is best wel spannend. (Een deel van) Praag hebben we al gezien, dus is er voor hem geen reden om meer te blijven. Tja, iets minder leuk voor mij, maar er zijn genoeg anderen in de buurt, dus doe maar.

Eerst op het gemak naar de (Squash) Arena. Er lopen diverse Nederlanders rond. De andere twee uit onze 45+ Poule en diverse dames. Gezellig bij elkaar. En in onze Oranje (of Zwarte) shirts lijken we wel een echt team. De sfeer zit er best in, ondanks dat het wat krap is bij de banen om te kijken. Mijn wedstrijd tegen de Duiter Herbert Britten is best lastig. Een sterke speler. Ik speel niet slecht, maar mijn dropjes zijn te vaak down. Ik kom er dus niet echt doorheen. Ach ja. Mijn eerste wedstrijd in Oranje is dus geen succes. Weer die Duitsers. Daarna mogen we samen scheidsen in een Nederlandse dames derby tussen Ingrid en Titia. Tja, dan doe ik het wel alleen. Kan ik gewoon de score in het Nederlands bijhouden. Wel erg grappig om in Praag met alleen Nederlanders te staan bij een baan.

Na afloop was ik Rene kwijt, dus maar even op de telefoon kijken. Hij was naar het hotel gegaan om zijn tas alvast in te pakken, want hij gaat morgen vroeg weg. Hij kwam me wel weer halen om even in het hotel te eten en een wedstrijdje te kijken in het glass court. Een beetje vreemd gevoel als je 's avonds weer moet spelen in de Arena. Maar achteraf wel heel erg fijn. Tijdens het eten kijken we nog even of de wedstrijd gespeeld wordt op het juiste tijdstip (gezien de grap van donderdag) en wat blijkt. Walkover. Mijn Finse tegenstander Jorma Saareks was na zijn wedstrijd (die gelijktijdig met die van mij gespeeld werd tegen Jos) maar meteen weggegaan. Ik was nog even naar hem op zoek gegaan om de wedstrijd eerder te spelen, maar hij was dus al gevlogen. Schijnbaar had die er geen zin meer in (of misschien iets anders) en had dus uiteindelijk maar besloten om de boel op te gegeven. De rest van de avond was ik dus vrij. Dan maar terug naar de glass court en daar nog diverse halve finales gezien. Met een beetje vreemd gevoel. Dat wel.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.