2013 : Praag (Tjechië)   130830

Vrijdag 30-08-2013
Vrije dag in Praag
Vandaag staan er voor Rene en mij geen wedstrijden op het programma, dus kunnen we lekker de stad in. Eerst nog even langs Hamr om onze Nederlandse shirts op te halen. Er is een grote groep Nederlanders aanwezig die er moeten spelen, maar we hebben ons voorgenomen om de stad in te gaan, dus vertrekken we er al weer gauw. Eerst even vragen waar we het openbaar vervoer kunnen vinden richting de stad, maar het Engels van de aanwezige mensen is niet bijzonder goed. Ach ja, naar buiten en dan maar de eerste de beste bus nemen en vragen aan de chauffeur, dis ook niet veel Engels kan praten. Ach ja, een kaartje van 90 minuten moet genoeg zijn om de stad te halen. Na een paar haltes stapt iedereen uit bij een groot tramstation. Wij dus ook maar. Vervolgens roept de chauffeur welke lijn we moeten nemen naar het centrum en dat blijkt ook nog te kloppen. Heeft die ons toch begrepen, die aardige man.

Met de tram komen we uit bij station Muzeum wat een mooi beginpunt is voor onze wandeling. Eerst even een drankje nemen en dan op naar de Powder Tower en vervolgens richting het oude stadsplein. Het is er (schijnbaar) wat drukker dan anders, want er lopen diverse voetbalsupporters rond voor de Supercup finale tussen Bayern en Chelsea. Bij de astronomische klok even kijken voor het hele uur en daarna op naar de Karelsbrug. En daarvan een klein stukje naar boven lopen heb je dan vervolgens het koninklijk paleis met de St. Vitus kathedraal. Toch wel enigszins moe van de wandeling, toch maar even twee haltes met de metro richting het centrum om wederom een terrasje te pakken. Best wel lekker relax dat Praag. Omdat we niet weten tot hoe laat de bus terug rijdt naar het hotel, besluiten we maar op tijd terug te rijden met de metro. Even overstappen bij Muzeum en dan op naar Chodov. De bus rijd nog de hele avonds, dus hadden we gerust in de stad kunnen blijven om het voetbal te zien in een cafe. Ach ja, dan maar in het hotel. Wij zoeken, maar nergens een TV te zien met het voetbal. Dan maar op de kamer kijken, maar het wordt daar niet uitgezonden. Dan nog maar even vragen bij de receptie. In het casino. Natuurlijk. Daar hadden we het eerste doel van Chelsea gemist, maar het was best spannend. Wel grappig met zoveel Duiters en een paar Engelsen. Na 90 minuten 1-1. In de verlenging lange tijd 2-1 voor Chelsea, maar in de laatste seconde scoort Bayern. Strafschoppen. Alles gaat er in, behalve de laatste van Chelsea. Dus, weer die Duitsers op het laatste moment. Het wordt dus een latertje. Gelukkig hoef ik pas om 3 uur te spelen en heeft Rene nog vrij.

Terwijl we op bed liggen hoor ik opeens Rene schelden. Zijn laatste wedstrijd hoeft die niet meer te spelen. Een walkover. Jeetje. Kom je helemaal naar Praag voor uiteindelijk dus slechts 2 wedstrijden.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.