2013 : Praag (Tjechië)   130901

Zondag 01-09-2013
Laatste wedstrijd + autotocht Praag
Vanmorgen ging de wekker al vroeg. Rene ging er vandoor. Daarna toch nog maar even blijven liggen en in mijn eentje naar de ontbijttafel. Best wel vreemd zo na drie dagen. Daarna maar de sporttas gepakt om alvast in Hamr te kijken. Tenslotte zouden daar een aantal Nederlanders moeten spelen. Cocky had haar twee wedstrijden van de dag al gespeeld, dus die kon ik niet meer zien spelen. Al met al was het al redelijk leeg met uitgevallen wedstrijden en wedstrijden die al eerder gespeeld waren. Een beetje vreemde ambiance. En dan ook nog in een centrum dat een aantal weken geleden volledig onder water had gestaan omdat de rivier uit haar oevers was getreden. In korte tijd hadden ze al weer vier banen snel hersteld, maar de overige 8 waren afgebroken. Daardoor was er overigens wel genoeg ruimte om naar de wedstrijden te kunnen kijken vanaf een stoel.

Omstreeks 13:30 was het al behoorlijk stil. Mijn tegenstander, de Portugees Jorge Vieira, kwam toen binnenlopen. De wedstrijdleiding was ondertussen naar ons op zoek. Of we alsjeblieft eerder konden spelen. Dat vonden wij geen probleem, dus maar snel omkleden. De wedstrijdleiding zocht nog even een scheidsrechter want er was haast niemand meer. Toevallig mijn tegenstander van gisteren, Herbert, was net klaar met zijn wedstrijd, dus mocht aan de slag. Van Rene had ik al begrepen dat het geen al te beste speler was op basis van het inspelen op donderdagochtend. Dat bleek inderdaad het geval. Tijdens het inspelen had die al moeite met ballen die de achtermuur haalde. Dat maar tijdens het spelen ook zoveel mogelijk gedaan. Het werkte prima. Ik domineerde het spel en kreeg alle ruimte op de T om de bal te plaatsen waar ik wilde. Zonder al te veel moeite waren we in een kwartiertje klaar. 3-0. Eindelijk een overwinning op Europees niveau!

Na afloop nog even een biertje en snel douchen. De bus vertrok al binnen 10 minuten en anders moesten we nog anderhalf uur wachten. Daar had ik niet zoveel zin in. Bij de bus aangekomen bleek de haast ietwat overdreven. De organisatie nam in dezelfde bus ook diverse spullen mee, zodat ik nog even mocht helpen met sjouwen van de zware spullen. Aangekomen in het hotel snel even naar de kamer. Vervolgens een cola scoren en op naar de main stage om nog wat finales te zien. een prachtige wedstrijd van Stephen Cooke. Die kan er wat van. 0-2 achterstaan en dan toch nog 3-2 winnen.

Toen de damesfinale 35+ begon, ben ik samen met de dames van Diepput, Lieke, Cocky, Ingrid en Petra, naar de stad gegaan voor een tochtje met een open auto door de stad. Lekker met een flesje wijn er bij was het reuze gezellig. Daarna als afsluiter ons eigen galadiner (met zijn vijven) op het oude stadsplein. Toen we met de metro in Chodov aankwamen was de bus net weg. De volgende bus kwam pas over een half uur. Nog even een taxi aangehouden, maar met zijn vijven is echt geen optie. Bij terugkomst in het hotel was het galadiner nog bezig, maar wij zijn gewoon naar de kamer gegaan voor een verdiende nachtrust.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.