2012 : Australië (en Hong Kong)   121202

Zondag 02-12-2012
Sydney / Manly
Goh, dat doet goed. Zo'n 11 uur geslapen. Rond half acht ging de interne wekker weer af. Lekker rustig aan doen. Een kopje koffie drinken. De krant lezen. Het lijkt haast wel vakantie.

Dan met de auto even een kilometer rijden om even een kaartje voor de ferry te kopen. Gelukkig is er op zondagochtend een shopje open die ze verkoopt. Het blijkt een dagpas voor het complete openbaar vervoer, maar ik zal deze alleen maar voor de ferry nodig hebben. Even terug naar het hotel om de auto te parkeren en dan naar de ferry opstapplaats. De ferry komt er al snel aan, dus ik stap maar op. Het blijkt wel dat deze twee kanten opgaat en ik eerst een rondje naar Darling Harbour krijg voordat die hier terugkeert en dan doorgaat naar Circular Quay. Ach ja, lekker sightseeing in de haven. Toch nog een soort van Cruise. Het is wel bewolkt en een stukje kouder dan gisteren, dus buiten voor op de boot is het best fris.

Vanaf Circular Quay met de fast ferry naar Manly. Daar heb ik veel over gehoord, dus ik moest er toch maar eens langs gaan. Een behoorlijke grote boot, die redelijk gevuld was. Het was dan ook al aardig druk in Manly. Ondanks de bewolking zaten er toch genoeg mensen aan het strand. Het strand zelf ziet er net zo uit als bij Bondi, alleen hier heeft het stadje wat meer winkels en restaurants.

Het weer nodigde niet echt uit om te gaan zwemmen, dus maar gewoon over het strand gelopen en wat winkeltjes bekeken. Daarna vond ik het wel genoeg en heb ik de boot terug naar Circular Quay genomen. Dat is overigens de haven die tussen de Opera House en de Harbour Bridge zit. Een mooie plek dus. Daarvan maar eens een wandeling over de Rocks richting Darling Harbour gedaan. Met dit weer, goed te doen. Leuk om de Harbour Bridge van beneden te zien, terwijl de Hop on Hop of bus voorbij raast. Een poosje daar rondgehangen en uiteindelijk de veerboot terug genomen naar de overkant.

's Avonds nog even wat mooie plaatjes geschoten van de brug en de opera house die verlicht zijn. En daarna alvast een begin gemaakt met het inpakken van de tas, waarbij de zware spullen in de rugzak gaan.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.