2012 : Australië (en Hong Kong)   121201

Zaterdag 01-12-2012
Katoomba - Sydney
Het heeft vannacht toch weer heel even geregend. Niets om over naar huis te schrijven, maar toch bij deze. Nog even vanochtend via internet een hotel boeken. Wotif.com gaf me niet echt goede locaties (Darling Harbour, Circulair Quay, Potts Point) voor een normaal bedrag. Shit. Via Mijnbooking.com dan maar. Harbourside appartments, klinkt als aan het water, dus maar doen. Twee nachten. Gegevens invullen en klaar. Ok, dat is dan geregeld. Nog even uitchecken uit het hotel en op nog even naar de 3 zussen. Elke dag weer andere weersomstandigheden dus ander beeld. Je kon nu heel ver zien.

Dan toch nog maar even langs de meest belangrijke uitzichtpunten die vorige keer nogal mistig waren. Prima uitzicht nu. Katoomba Falls eindelijk in volle glorie gezien. Nog even via Leura voor wat uitzichten daar en vervolgens op naar Sydney.

Ik had eigenlijk nog niet gekeken waar het hotel zat. Deze bleek in het Noorden te zijn aan de andere kant van de Harbour Bridge. Als daar maar wat te doen is dan. Vervolgens een goede twee uur in de auto. Eerst wilde de navigatie me via de Noordelijke route laten rijden, maar ik bleef toch nog even doorrijden richting het centrum. Wel veel meer files, maar als het goed is minder tolweg. Dan zullen we thuis wel merken dan. Al rijdend kwam ik tot de conclusie dat dit een hele leuke rit zou worden. Dus maar gauw de videocamera gepakt en op het dashboard gezet. Over de Anzac-brug al een prachtig uitzicht over de stad. Daarna links af en de Harbour Bridge over. Joepie, dat is leuk. Wel op de weg blijven letten, maar dat is toch wel een leuke ervaring. De eerste de beste afslag er af. Een beetje door kleine straatjes heen en daar stond ik dan bij het hotel, met een prachtig uitzicht op de Harbour Bridge en daarachter het Opera House. Superlocatie. Ook nog een ferry om de hoek, dus qua vervoer moet het goed komen

De boeking was niet helemaal goed binnengekomen. Ik stond niet op de lijst. Dus maar even zoeken door de receptie en toen was het goed. Vervolgens weer even problemen met de creditcard. Als ik in Nederland ben moet ik toch echt achter die pincode aan. De betaling kon gelukkig wel via mijn INGpasje. En als onderpand hoort dan toch de creditcard gebruikt te worden, maar in mijn geval was een paspoort ook goed. Een vorige gast was overigens geweigerd omdat het niet goed ging met de creditcard, dus ik was toch wel blij dat ik vriendelijk bleef en er (redelijk) netjes uitzag. Lekker appartement met alles er op en er aan. Het uitzicht vanaf de kamer is iets minder, maar dat boeit niet zo. Buiten is het ook mooi.

Aangezien ik best wel moe was, ben ik maar vroeg gaan eten en naar bed gegaan. Schijnbaar waren de afgelopen dagen best vermoeiend.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.