2012 : Australië (en Hong Kong)   121203

Maandag 03-12-2012
Sydney - Hong Kong
Vanochtend rustig opgestaan. Daarna op het gemak de tas verder ingepakt en mezelf klaar gemaakt om te vertrekken. Om 9:30 was ik al klaar, dus toen ben ik maar op weg gegaan. Eerst nog even langs de receptie natuurlijk om uit te checken.

Buiten aangekomen regende het een beetje. Ach ja, ik ben toch niet van plan om veel buiten te lopen. Maar meteen richting het vliegveld en de auto wegbrengen. Dan heb ik dat maar alvast gehad. De navigatie was natuurlijk weer even leuk. Op de meest linkse baan er op komen en dan binnen 200 meter naar de vierde baan, terwijl er file is. Dan maar de volgende afslag, die natuurlijk dan weer links zit, als je rechts rijdt. Maar goed, die lukte. Even een keerlus en hop de tunnel in onder het water door naar het zuiden. Deze tolweg ging lekker snel, zodat ik niet door de stad zelf heen moest in de file. Het werd dan ook steeds rustiger op de weg, terwijl het de andere kant op steeds drukker werd. Wat vreemd.

Bij het vliegveld aangekomen, stonden er wel borden waar je de auto moest afleveren, maar die waren zodanig duidelijk dat ik tot twee keer toe misging. Eerst over de gewone parkeergarage, waar ik een parkeerkaart kreeg, die ik meteen weer kon inleveren bij de uitgang. De volgende keer reed ik langs de bushalte. De derde zat er tussenin en dat was de goede. De auto was snel afgeleverd, dus maar richting de balie van Cathay Pacific. Mijn vliegtuig stond er nog wel niet op, maar er kwam meteen een dame naar me toe om me te helpen. Die dacht zeker dat ik wat laat was voor de vlucht die ze net afhandelde. Bleek ik een beetje vroeg te zijn. Oh vlucht CX100 naar Hong Kong en dan door naar Amsterdam. Tassen wegen. De eerste was 18. Mooi gedaan dacht ik nog. De tweede met alleen de rugzak (en nog een flesje cola) maakte het totaal 23. Oeps. Geen probleem hoort, zei de dame. Dat is mooi. Ook hoefde mijn handbagage niet gewogen te worden. Dat is toch een stuk anders, dan hoe het vorige week met de anderen ging. Nadat ik er doorheen was bedacht ik me dat ik de fles cola in de tas had laten zitten. Ach ja, die zien we morgen dan wel terug.

Dan maar richting de gratis internetcomputers. Shit die werkten niet. Dan maar de tablet erbij pakken. Gratis Wifi is natuurlijk ook goed. Wellicht nog wat makkelijker, zodat ik mijn dagboek kan bijwerken. Nog 4 uur wachten voordat het vliegtuig begint met inchecken.

Terwijl het buiten begon op te klaren mocht ik dan het vliegtuig in. Een beetje ingepakt met mijn knieën, mijn hoofdsteun die op mijn schouder zat. Niet echt comfortabel zeg maar. Maar goed, die 9 uurtjes komen we wel door. Een beetje films kijken en de tijd schiet voorbij.

In Hong Kong aangekomen mochten we weer door de controle heen. Dat doodt de tijd weer een beetje, want zo breng je toch weer een half uur door in de rij. Mijn tas moest nog even extra gecontroleerd worden, want ze zagen iets verdacht. Maar ach na een minuutje of twee is dat ook weer gebeurd. Dan op naar de gate en weer even wachten.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.