2012 : Australië (en Hong Kong)   121130

Vrijdag 30-11-2012
Dubbo - Katoomba
Best een redelijke warme nacht (25 graden), maar ik heb de airco toch maar uitgelaten. Het was best te doen na de eerdere ervaringen in de tenten. Bij het opstaan zag ik nog net Steve even, vlak voordat die naar werk ging. Simone was net aan het ontbijten, dus heb ik ook meteen ontbeten. Even wat mogelijke excursies in Sydney besproken en wat hotelmogelijkheden. Altijd handig zo'n lokale gids. Je merkt wel dat ze af en toe moeite heeft met overschakelen van Engels naar Nederlands. Ook hoor je er af en toe een licht Engels accent er doorheen. Niet echt opvallend, maar het valt wel opeens op. En daar was die dan. De USB-stick waar Lieke met smart op wacht. Nog een pakje om mee te nemen naar Nederland. Ik lijk wel een koeriersdienst. De spullen pakken en afscheid genomen.

Eerst nog even een toertje Dubbo. Even langs het water gelopen. Naar het centrum geweest alwaar ik samen met Steve koffie heb gedronken. En daar moest ik dus ook van hem afscheid nemen. Daarna nog even naar de Zoo. Tenminste naar het parkeerterrein en het terras. Daar kon ik in ieder geval een indruk krijgen van deze dierentuin. Zag er ruim en verzorgd uit, deze grote dierentuin. Ik reed er weg en toen zag ik voor mij de hoofdattractie gewoon in een weiland. Een zooitje (levende) kangoeroes. Helaas had ik gisteren al te veel dode langs de weg gezien. Kangoeroes horen toch bij een vakantie in Australië. Ellen zal wel jaloers zijn.

Daarna de lange rit terug midden op de dag. Het was 34 graden toen ik wegging en het zou in Dubbo naar 39 aan het eind van de middag gaan. Dat was best wel te merken. De airco stond vol aan. Op zich een prima temperatuur, maar na twee en half uur werd ik toch best wel moe. Ondanks dat ik toch al gestopt was na anderhalf uur voor de lunch. Dan toch maar even langs de kant stoppen bij een Mac voor een warme hap en wat koude drank. En een gekoelde ruimte. Dat laatste bleek helaas niet het geval. Ook was er een gigantisch gepiep bij de kassa's, dus erg gezellig was het daar niet. Snel opeten en de cola maar meenemen voor onderweg. Bij de eerstvolgende roadstop maar even in de schaduw gezeten en de koude cola gedronken. Dat luchtte meer op. Dichter bij de Blue Mountains kwamen er ook weer wolken, dus ik ga het maar voortaan de Cloudy Mountains noemen. Bij Blackheath aangekomen, bleken de wolken een stuk hoger te hangen dan gisteren, dus toch nog maar even naar de uitzichtpunten aldaar. Yes, wat een uitzicht. Dat is het betere werk.

In Katoomba aangekomen bleek mijn vorige motel al volgeboekt. Dan maar 100 meter verderop in de 3 explorers motel. Dat zijn er ook drie. Ietsje duurder, maar de kamer is een stuk groter en luxer. Met gratis Internet, dus dat is weer een pluspunt.

's Avonds nog even naar Echo Point gelopen. De drie zussen waren verlicht. Dat geeft toch weer een andere dimensie aan het geheel.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.