2012 : Australië (en Hong Kong)   121125

Zondag 25-11-2012
Sydney / Bondi
Vanochtend met de "hop on hop of" bus naar Bondi. Wel eerst overstappen bij Central Station en daar een half uur wachten op de aansluiting. Lekker zonnig. Geen wolkje aan de lucht. Het strand zat dus ook vol met mensen. Natuurlijk hadden we onze zwemspullen niet bij ons, dus als een toerist tussen de badgasten gelopen over het strand. Er was ogenschijnlijk een wedstrijd of oefening bezig van strandwachten, want diverse mensen zwommen een parcours en gingen vervolgens over het strand rennen. Erg bijzonder. Nog even langs de rotsen gelopen en op naar de busstop. Toen we er heen liepen ging de bus net weg. Dus weer een poosje wachten. Gelukkig in de schaduw. Valt toch weer tegen zo'n 30 graden.

Weer overstappen bij Central station en op richting de Chinese tuin. Wel weer typisch Chinees maar je kon de stadsgeluiden toch nog wel horen. Dat is meestal niet zo. Daarna naar het aquarium. Visjes kijken. Daar zaten we net wat te drinken toen Steve op mijn Australische nummer belde. Het was wat lastig te volgen af en toe, maar het was fantastisch hem weer eens te spreken. Met Ava gaat het schijnbaar goed, maar ze huilt nog wel veel. We moesten het gesprek dan ook halverwege stoppen om vanavond verder te spreken.

Nog even wat verder gekeken in het aquarium. Het was half zeven toen we eigenlijk ook al klaar waren, maar we hadden met een aantal om half acht afgesproken, even buiten het aquarium. Dan maar even nog een uurtje bij de vissen zitten op een bankje. Even relaxen. Met zijn negenen zijn we gaan eten en daarna terug met de taxi. Ellen was even internetten, Astrid stuurde een Sms'je om even af te spreken over haar Blackberry die onderweg is naar dit hotel, maar ze gaat morgenochtend vroeg al weg. En vervolgens belde Steve voor ons vervolg. Ach ja, gezellig. Voorlopig afgesproken dat ik donderdagmiddag naar Dubbo ga. Dat ik bij Steve en Simone blijf overnachten en vervolgens ik mijn reis weer verder af maak. Sounds like a plan to me.

Morgen heb ik in ieder geval nog bijgeboekt in het hotel, zodat ik op mijn gemak de rest kan uitzwaaien en een auto kan huren. Steve raadde me aan om nog naar Manley te gaan, dus als er tijd over is, zal ik dat zeker niet nalaten. Tenslotte hebben al meer mensen dat aangeraden. En ook nog even checken of de Blackberry van Astrid er dan is. Anders moet ik die volgende week nog even ophalen, onderweg naar het vliegtuig.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.