2012 : Australië (en Hong Kong)   121124

Zaterdag 24-11-2012
Sydney
Vanochtend ontbijt op bed. Tenminste even naar de bakker voor brood en vervolgens op de kamer opeten, terwijl je op je bed zit.

Daarna voor twee dagen een citybus "hop on hop of" gekocht. Een stadsbus die stopt bij de meeste bezienswaardigheden in Sydney. Eerst het rondje helemaal gedaan om ons te oriënteren en om alvast de hoogtepunten te zien. Deze bus hebben we 15 jaar geleden ook genomen, maar de route is duidelijk aangepast.

Als eerste stop bij de Opera House uitgestapt. Daar een rondleiding door het gebouw van een uur, waarbij we ook in de grote zaal zijn geweest. Hierna door de botanische tuin heen gewandeld naar Mrs. Mcquarey chair voor een uitzicht op het operahouse. Vervolgens door de botanische tuin teruggelopen naar de bushalte.

Op naar Hyde park. Daarna naar Darling Harbour en even daar rondgekeken. Goed te zien dat het al bijna kerstmis is, Met zo'n 25 graden best wel een vreemd idee. Naar de Chinese tuin gelopen, mar die zou na 20 minuten sluiten. Dat is wel heel erg kort, dus toch maar niet.

Op naar de Sydney Tower voor een uitzicht over de stad. We bleven daar tot het donker werd en overal de lichten aan gingen. Zelfs nog even het vuurwerk gezien in Darling Harbour, dat volgens zeggen was ter ere van de intocht van ..... de Kerstman.

Met de trein vervolgens terug naar het hotel. Wel even vragen hoe we in Kings Cross moesten komen, want dat was wat lastig te vinden op de kaart. Een keertje overstappen bij Town Hall en dan kwam het goed. In deze dubbeldekker zijn we naar Town Hall gegaan en vervolgens dus naar de rosse buurt, genaamd Kings Cross waar ons hotel ligt. Het was goed te zien dat dit de uitgaansbuurt was, want heel wat jeugd ging met dezelfde trein.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.