2012 : Australië (en Hong Kong)   121123

Vrijdag 23-11-2012
Blue Mountains Tour
Om 7:30 opgepikt bij het hotel. 10 man van onze groep gaan mee. Eerst naar een dierentuin, genaamd Featherdale. Diverse soorten kangoeroes, wallibi's en wallaroes. Voor ons Nederlanders natuurlijk een grote pot nat, maar er zijn wat verschillen. Voornamelijk de grote en het hebben van beenderen in de staart. Natuurlijk ook weer Koala's. Een heleboel vogelsoorten, dingo's, Tasmaanse duivels. Oftewel : klein Australië.

Na een uurtje weer weg en dan nu echt de Blue Mountains in. Eerst nog een half uurtje rondwandelen in een toeristisch dorpje met winkels (Leura).

Daarna even eten bij de golfclub en op naar de skyway. Daar een half uur in de rij gestaan om binnen 5 minuten aan de overkant te zijn. Weer een half uur wachten op de cableway naar beneden van 5 minuten. Een korte wandeling beneden en dan binnen 2 minuten met de trainway weer omhoog. Wel de steilste trein van de wereld naar het schijnt (51 graden).

Op naar een Aboriginal show en nog een paar minuten om de Three Sisters van dichtbij te zien. Weer twee uur in de bus naar het Olympisch dorp voor de boot terug naar het centrum van Sydney. Een leuk boottochtje van een uur met aankomst vlakbij de Opera House. Daarna teruggewandeld richting het hotel.

Een leuke volle dag, maar wel een beetje veel haasten en weinig tijd om dingen echt te bekijken. Dat moet dan mar volgende week als ik de auto heb gehuurd.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.