2012 : Australië (en Hong Kong)   121115

Donderdag 15-11-2012
Cairns - Darwin
Vandaag pas om 7 uur 's avonds weg vanaf het hotel, dus nog een poosje in Cairns. Eerst de koffers in de lobby en daarna nog even een ticket gescoord voor Tjapukai. Een Aboriginal themapark(je). De shuttlebus kwam pas om 12 uur. Een taxi was ook mogelijk, maar de openbare bus kon ook. Er stopte een aan de overkant van ons hotel die in de buurt kwam. De bus ging redelijk snel naar Skytrain/Tjapukai. Wel nog 10 minuten lopen. Terug was deze verbinding minder handig, omdat we dan de snelweg over moesten steken. Er was echter een bus gewoon bij de ingang, die naar het centrum ging.

Een poosje in dit park geweest. Eerst een showtje met muziek. Dan wilden ze dat je naar de volgende ging, maar wij namen een break. Ze willen schijnbaar dat je zo snel mogelijk overal langs gaat (en vertrekt). Na een drankje eerst maar eens speergooien en boemerang. Dat ging best redelijk. Alleen in de show was natuurlijk voorgedaan hoe het moest. Dat merkten we dus pas later toen we die show op een ander moment deden. Al met al alle shows gezien en toen maar naar de bus. Die zou 20 over komen. Wij waren er precies op tijd, maar hij kwam niet. Afijn, na 50 minuten kwam die. Schijnbaar hadden we het tijdstip verkeerd begrepen.

De busrit duurde een tijd. Door de meeste buitenwijken van Cairns, vlak bij onze camping van 15 jaar geleden. Gelukkig hadden we de tijd. Nog even wat in de stad gekeken en een hapje bij de Turk genomen.

Op naar het hotel voor de busrit naar het vliegveld. Daar kreeg we een leuke verrassing. Mag je met Qantas (opeens) maar een stuk bagage inchecken. Dat terwijl we de matrasjes en slaapzak in een aparte tas hebben. Dat mag dus niet. Wel mag je gewoon extra handbagage meenemen. De matrasjes nog in de andere tas mee en de rest als handbagage. Geinig hoor. Vervolgens bleek bij de controle ook nog dat ik mijn zakmes in de handbagage had. Dat gaat lekker zo. Maar even gaat zitten daarna om bij te komen en op mijn tablet wat eclipfoto's van anderen bekeken. Daar fleur je weer van op. Uiteindelijk lekker laat in het hotel aangekomen.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.