2012 : Australië (en Hong Kong)   121114

Woensdag 14-11-2012
Eclips / Kurunda
Dus vroeg op. Totaal geen file, dus we waren al heel snel in Palm Cove. Geen massa's mensen aan het strand. Een filmcrew en wat enthousiastelingen. Een korte sightseeingtrip met de bus en op naar het strand om de spullen op te zetten in het donker. Tenslotte zou vlak na zonsopgang het eerste contact van de verduistering beginnen. Het was nog wel wat bewolkt, maar er zaten gaten. We hadden goede hoop. Langzaamaan trok het echter weer dicht. Vlak na zonsopgang, precies wanneer het eerste contact zou beginnen. Dat is jammer. Na een uurtje braken de wolken. We konden nog een stukje zon zien vlak voordat die volledig achter de maan verdween. De diamanten ring. Joepie. Een gejuich ging op. De totale verduistering was perfect te zien. En toen kwamen de wolken weer. Daarna was af en toe een stukje te zien tussen de wolken. Wat een geluk dat we precies op tijd goed zicht hadden.

Na deze euforie kwam opeens de filmcrew langs om mij te interviewen. Best wel lastig om op zo'n moment nog rustig na te denken over je antwoorden. Daarna interviewden ze nog twee anderen van onze groep die het aan het vieren waren met bier (corona). Schijnbaar was dat stuk van hun te zien op het nieuws bij channel 9, maar zelf hebben we de televisie niet aangehad. Nadat de zon weer volledig zichtbaar was en de wolken verdwenen was pas goed te voelen hoe warm het was. Op naar de bus en ons appartement.

De spullen daar achtergelaten en de stad ingewandeld. Een tourtje boeken. Het werd uiteindelijk Kuranda. Met de shuttlebus werden we bij het "boekingskantoor" (een ander hotel) opgehaald. Langs diverse hotels op naar de skyrail. Met deze kabelbaan naar boven met een paar stops in het regenwoud. Vervolgens een snelle lunch gescoord bij de lokale Duitse worstenmaker. Op naar de dierentuin om met een Koala op de foto te kunnen. De toerist uithangen, zeg maar. Wat waillibi's, kangoeroes en krokodillen gezien. Niet echt een groot dierenpark dus. Na een uurtje dan ook maar de vlindertuin ingegaan. Wat een hoeveelheid vlinders!

Dan op naar de trein. De winkeltjes in het toeristendorp sloten ondertussen al (om 3 uur). Wij de wagon in, maar we moesten nog onze ticket omwisselen voor een treinkaartje. Er weer uit en naar de goede wagon gegaan. Een mooie treinrit. Daarmee kwamen we weer aan in de stad, alwaar we terugliepen naar het hotel. Een geslaagde dag zo.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.