2012 : Australië (en Hong Kong)   121111

Zondag 11-11-2012
Aankomst Cairns
Al vroeg wakker gemaakt voor ontbijt. Een cakeje en yoghurt. Ach ja. Nog even zitten en toen waren we eindelijk in Australië. Cairns om precies te zijn. Eindelijk weer terug. Nog lekker warm, een beetje bewolkt. Goed te doen. Geen reisleider, maar een chauffeur die beide groepen opving. Wel in aparte bussen en hotels. Of appartementen om beter te zeggen. We zitten met zijn zessen in 1 appartement. Een grote slaapkamer met eigen badkamer, 2 kleine met gemeenschappelijke badkamer en een grote kamer/keuken met balkon. Voorzien van van alles, inclusief een eigen wifi-aansluiting. Modern hoor.

Vervolgens op zoek, met onze appartementgenoten, naar een pinautomaat. Ellen lukte het, maar bij de volgende ging het fout. De winkelier er bij geroepen die het nummer voor ons belde van de automaatleverancier. Die verwezen naar Nederland. Nederland gebeld. Precies een pinstoring om half een Nederland. Wat een toeval. Even gezellig bij elkaar gezeten en toen apart onze wegen gezocht.

Eerst wat winkeltjes en toen maar eens op zoek naar de duikschool van Ellen. De pier was snel gevonden van de aanlegplaats over 2 dagen. Daarna naar het kantoor wat 9 blokken verderop was. Tenminste, volgens het kaartje, Vervolgens nog 5 blokken naar het noorden. Gevonden. Ook dat enige echte salta-gevoel (zie Argentinië, Bolivia, Chili). Weer wat meer informatie en een goed gevoel over de duik. Vervolgens een stuk kortere route naar het hotel. Wat boodschappen en lekker relaxen.

 
Je kunt ook het gehele dagboek (zonder routes) in een keer lezen.